Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

AIDS-Fondet skifter formand

04.11.2008 | Aids-Fondets nyheder

Af: Ida Brix

Lars Østergaard, professor, dr. med. og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q, Skejby Sygehus, Århus Universitetshospital sætter sig den 4. november i formandsstolen i AIDS-Fondet.

Lars Østergaard blev for fem år siden udnævnt som leder på Infektionsmedicinsk afdeling. Gennem de seneste år har Lars Østergaards interesseområder koncentreret sig om alvorlige infektionssygdomme, herunder hiv og hans arbejde med vacciner og kroppens reaktion på mikroorganismer har resulteret i flere internationale præsentationer, publikationer og patenter.

Lige nu leder Lars Østergaard et ambitiøst hiv-vaccine projekt, hvor et samarbejde med bl.a. forskere fra Molekylærbiologisk Institut ved Aarhus Universitet arbejder på at udvikle en hiv-vaccine baseret på et 'snyde-hiv'. Ideen er at gensplejse et harmløst virus med et protein fra et hiv-virus med det mål at kunne lære kroppen at genkende den rigtige hiv-virus og dermed bremse en hiv-infektion. Ambitionen om at udvikle en forebyggende hiv-vaccine, der er effektiv i de hårdest ramte områder i verden, deler Lars Østergaard med AIDS-Fondet, der siden 2000 har været fortaler for forskning i en hiv-vaccine, som det bedste håb for endelig at bremse en af verdens største sundheds- og udviklingstrusler.

Lars Østergaards blev i april i år kåret som en af de 12 bedste ledere i sundhedsvæsnet. Hans forbillede er den canadiske indianer og coach Hawk of the Yellow Wind og i sin fritid spiller Lars Østergaard bas i sit band Docroc og fodbold med vennerne. Lars Østergaard overtager formandsposten efter overlæge, professor, dr.med Peter Skinhøj, Rigshospitalet, som har været formand i AIDS-Fondet siden 1999.

Den 4. november indtræder desuden Susan Cowan, Afdelingslæge Statens Seruminstitut, Jan Gerstofte, professor, overlæge, dr.med Epidemiklinikken, Rigshospitalet og journalist Gertrud Bjørning i AIDS-Fondets bestyrelse.