Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

En uge er ikke nok til sex

02.02.2009 | Andre nyheder

Af: Thomas Carlsen, Sex og Sundhed

Denne uge er ’uge Sex’ – 6. uge i år 2009, men også ugen hvor der sættes fokus på danskernes seksuelle sundhed. Eller mangel på samme ...

Antallet af kønssygdomme hos især unge er nu på epidemiske højder, antallet af uønskede graviditeter har været støt stigende i hele dette årti, og både elever og lærere i folkeskolen vurderer den seksualundervisning der udbydes i skolerne som ’dybt utilstrækkelig’. De unge føler sig fortabte over at have adgang til utrolige mængder af information om sex via medier og internet, men stadig ikke ved hvad en orgasme er, om det er farligt at onanere, og hvordan man egentlig har sex. Der er nemlig aldrig nogen der har fortalt dem det ærligt og redeligt, og de er bange for at spørge og dermed udstille deres ’uvidenhed’.

Derfor blev der sidste år taget initiativ til Uge Sex. Kampagneugen skal sætte problematikken omkring sexsygdomme, teenage-graviditeter og dårlig seksualviden under lup. Samtidig skal den indskærpe overfor de unge at det er ok hvis man ikke ved hvad blowjobs eller analsex er, og at det er ok ikke at have haft sex eller have lyst til det endnu. Udover at de meget seksualfixerede medier får de unge til at føle sig bagefter og ’små’ over ikke at have prøvet ret meget seksuelt, betyder det også at mange af dem føler sig pressede til at gøre det, og ender med en sexdebut de bagefter godt ville have været foruden.

Center for Sex og Sundhed har i forbindelse med Uge Sex en lang række arrangementer. Det fynske forebyggelses- og sundhedscenter har seksualundervisning for 25 skoleklasser, temadag om seksualitet for fem andre klasser, stand-up-foredraget Don’t Fuck it Up for yderligere 150 elever, og specialkursus for 15 kommende folkeskolelærere i metoder og inspiration til seksualundervisning på Odense Seminarium.

www.sexogsundhed.dk

http://blog.sexogsundhed.dk