Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

13.000 besøg på CyberSAFE på boyfriend

06.02.2009 | Stop Aids Nyheder

Af: Thomas R. Kristensen

Siden midten af januar har brugere af boyfriend.dk igen kunnet møde CyberSAFE-profilen. Her tilbyder STOP AIDS online rådgivning og giver dermed brugere af boyfriend.dk mulighed for at stille spørgsmål og søge råd om sikker sex.

Initiativet sker i samarbejde med boyfriend.dk, og allerede i løbet af de første 14 dage har CyberSAFE-profilen haft over 13.000 besøg og fået omkring 90 henvendelser.

”Vi har fået mange forskellige typer spørgsmål i løbet af de første 14 dage. Vi oplever generelt, at brugerne henvender sig til os med spørgsmål fra det virkelige liv – enten med udgangspunkt i en konkret situation, de har stået i, eller en diskussion, de har haft med deres venner omkring sikker sex. Derudover er der mange, der stiller spørgsmål om hiv-test – altså, om de skal lade sig teste, og hvor de kan tage en test”, siger François Pichon, der er projektleder i STOP AIDS.

På boyfriend.dk har mange brugere tilføjet CyberSAFE-profilen til deres favoritliste. Men CyberSAFE er også blevet blokeret af nogle. Derfor ønsker folkene bag CyberSAFE at pointere, at de udelukkende besøger profilerne for at gøre brugerne opmærksomme på CyberSAFEs tilstedeværelse på boyfriend.dk.

”Vi forholder os ikke til, hvad den enkelte bruger skriver i sin profil, og vi kigger hverken i gallerier eller dagbøger. Det er ene og alene brugerne, der på eget initiativ kan henvende sig til os – men så er vi der til gengæld også med hjælp og råd, og vi har naturligvis tavshedspligt”, fastslår François Pichon.

STOP AIDS har stadig brug for flere frivillige til CyberSAFE, og er du interesseret, er du velkommen til at kontakte François Pichon på pichon@stopaids.dk eller 33 11 29 11. For at blive frivillig i CyberSAFE skal du bo i hovedstadsområdet, være velformuleret på skrift samt have en god viden om hiv og aids. Alle frivillige i CyberSAFE modtager en grundig oplæring af STOP AIDS.