Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Nye brochurer til hiv-positive kvinder

08.03.2009 | Aids-Fondets nyheder

Af: Thomas R. Kristensen

Cross-Overs markering af kvindernes internationale kampdag den 8. marts trak næsten 100 mennesker til i Københavns Madhus.

Forfatterne til de nye brochurer.

De fleste af deltagerne var kvinder af afrikansk eller dansk etnisk oprindelse. Men også nogle mænd deltog i arrangementet, som blandt andet bød på afro-dansk mad, musik, dans og hygge.

Ved arrangementet blev en ny serie af brochurer præsenteret. Brochurerne er målrettet hiv-positive kvinder, men også alle forfatterne er kvinder: De fem infektionsmedicinske læger Terese Katzenstein, Anne-Mette Lebech, Merete Storgaard, Tinne Hornstrup og Gitte Pedersen, samt jordemoder Pernille Ploug, hiv-rådgiver Tinne Laursen og sygeplejerskerne Tina Bruun, Inge Bossen og Elna Sørensen.

Den ene af brochurerne indeholder generel information om hiv, hvordan man kan behandle hiv og undgå at smitte ens partner med hiv. Her er også oplysninger om, hvem man kan tale med om det at være hiv-positiv.

Den anden brochure fokuserer på graviditet og børn. I dag kan lægerne næsten fjerne risikoen for, at børn født af hiv-positive kvinder selv bliver smittede med hiv. Uden behandling vil mellem 20 og 30 procent af børnene selv blive hiv-positive, men med hiv-medicin og ved at undgå amning kan risikoen nedsættes til under to procent.

Begge brochurer fås både på dansk og på engelsk. Lægemiddelfirmaet Abbott har sponsoreret brochurerne, som kan fås på infektionsmedicinske afdelinger på hospitalerne eller bestilles hos Abbott på 39 77 00 00.