Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

LYS MOD HIV

19.03.2009 | Hiv-Danmark nyheder, Stop Aids Nyheder, Aids-Fondets nyheder

- Livet som etnisk hiv-smittet. Torsdag den 26. marts 2009 kl. 19.30 på Café Hack, Aarhus Teater

Traditionen tro afholder AIDS-Fondet, Hiv-Danmark og STOP AIDS i Århus det årlige ”Lys mod hiv-arrangement” på Café Hack på Aarhus Teater. I år sætter vi fokus på de specielle problemstillinger, der kan følge med, når man er etnisk hiv-smittet samt at minde om, at der stadig er god grund til at passe på sig selv, huske kondomet og dyrke sikker sex.

 

Lever med frygt og skyldfølelse
Patientforeningen Hiv-Danmark har i 2008 lavet en stor undersøgelse om hiv-smittedes levevilkår, og den viser tydeligt, at det på mange områder er mere skamfuldt og psykisk hårdt for gruppen af hiv-smittede med anden etnisk oprindelse end dansk at få konstateret og at leve med hiv.

På grund af hivs forbindelse til seksualitet, frygter mere end hver femte fra denne gruppe i høj grad, at folk vil tage afstand til dem, hvis de fortæller, at de er hiv-positive, og af Hiv-Danmarks undersøgelse fremgår det, at 10% af de etniske hiv-smittede slet ikke har fortalt nogen om deres sygdom, mens 68% har fortalt det til under fem personer. De etniske hiv-smittede skiller sig desuden ud ved, at de har mødt relativt mange negative reaktioner på deres hiv-smitte, ligesom de skiller sig ud ved, at hele 84% af dem ikke har fortalt om deres hiv-status på arbejdspladsen.

 

Fokus på specielle problemer
Med denne aften gør vi opmærksom på nogle af de særlige udfordringer, der kan dukke op, når man er hiv-smittet og etnisk, og aftenens formål er at skabe dialog mellem danskere og etniske danskere ifht. kultur, religion og seksualitet.

Vi har derfor inviteret et spændende debat panel, som hver især vil give deres bud på, hvordan hiv og etnicitet spiller en rolle i 2009.

I panelet sidder
Zama-Zulu Simonsen, Hiv-smittet prinsesse fra Sydafrika
Abbas Segujja, Imam fra Kalundborg
Carina Wøhlk, Aidspræst ved Helligåndskirken i København
Bünyamin Simsek, Byrådsmedlem for Venstre i Århus Byråd
Sule Akat, Projektleder og familieterapeut i Cross Over

 

Kom og vær med til at sætte dit præg på debatten
Der er stadig god grund til at gøre opmærksom på de følger, det har at leve som hiv-smittet – specielt for den etniske gruppe, og vi håber, at vi i fællesskab kan sætte hiv på dagsordenen, så vi får bedst muligt fokus og synlighed på sagen – både fra medier og politikere – og fra danskere og etniske danskere.

Aftenens program
19.30 Velkomst og et glas champagne
19.45 Debat og spørgsmål
21.15 Underholdning