Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Alder rammer hiv-positive hårdere

07.05.2009 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Thomas R. Kristensen

Orienteringsaften på Rigshospitalet har alder og hiv på programmet, torsdag den 14. maj.

Med effektiv hiv-medicin kan hiv-positive leve næsten lige så lang tid som andre. Alligevel rammer alderen hiv-positive hårdere end hiv-negative. Det emne tages op ved Hiv-Danmarks årlige orienteringsaften på Rigshospitalet, torsdag den 14. maj kl. 18.30-21.00.

”I år retter vi særligt fokus på at blive ældre. Det tyder på, at hiv fremskynder aldring, så hiv-smittede risikerer at få blandt andet hjerte-kar-sygdomme og sukkersyge i en tidligere alder end andre”, siger Morten Eiersted, som er informationsmedarbejder i Hiv-Danmark.

Hiv kan også øge aldringsprocessen i hjernen, så træthed samt koncentrations- og hukommelsesproblemer rammer hiv-positive hårdere end hiv-negative. Ved orienteringsaftenen på Rigshospitalet fortæller overlæge Niels Obel mere om de særlige problemer ved at blive ældre med hiv.

Medicin og smitsomhed

Professor Jan Gerstoft bidrager også til arrangementet med en medicinsk opdatering. Derudover fortæller han, hvordan hiv-medicin nedsætter hiv-positives smitsomhed og stort set kan fjerne smitsomheden, når medicinen har banket virusmængden helt i bund.

Fra Sundhedsstyrelsen fortæller afdelingslæge Jan Fouchard om resultaterne af Sundhedsstyrelsens Stigmakampagne fra 2008, og overlæge Anne-Mette Lebech fra Hvidovre Hospital fortæller om kvinder og hiv.

Et tilløbsstykke

Orienteringsaftenen finder sted i Rigshospitalets store auditorium 1 i Centralkomplekset opgang 2. Adressen er Blegdamsvej 9, og arrangementet begynder kl. 18.30, torsdag den 14. maj.

Både hiv-positive og hiv-negative er velkomne ved arrangementet, som de senere år er blevet noget af et tilløbsstykke. I 2008 deltog omkring 200 i arrangementet.

I år holder Hiv-Danmark også en orienteringsaften på Skejby Sygehus i Århus. Det sker den 26. maj, og her der også fokus på at blive ældre med hiv.