Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

AIDS-Fondets prisoverrækkelse 2009

27.05.2009 | Aids-Fondets nyheder

Af: AIDS-Fondet

Torsdag 28. maj uddeler AIDS-Fondet årspriser til personer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats på hiv/aids-området. Ved arrangementet uddeles Patientprisen, Forskningsprisen og Informationsprisen - de tre de hovedområder, som AIDS-Fondet indsamler og uddeler midler til. I år uddeler AIDS-Fondet en ekstraordinær Erhvervspris.

AIDS-Fondets Informationspris går i år til STOP AIDS, fordi organisationen har etableret et CheckPoint, hvor bøsser kan blive testet anonymt for hiv og få rådgivning på en time. Initiativet er vigtigt, fordi det kan være med til at nedbringe det såkaldte mørketal. Mørketallet er den femtedel af danske hiv-smittede, der er ikke ved, at de er smittede. Se mere i vedhæftede motivation.

AIDS-Fondets Patientpris går i år til Ungegruppen, der er en gruppe for hiv-smittede mellem 15 og 25 år. I 2000 etablerede forskningssygeplejerske Lotte Rodkjær og hiv-rådgiver Tinne Laursen fra Skejby Sygehus Ungegruppen, fordi de gennem deres arbejde oplevede, at de unge faldt gennem systemet uden at få den støtte, man har brug for, når man er ung og hiv-smittet. Se mere i vedhæftede motivation.

AIDS-Fondets Forskningspris går i år til Louise Bruun Jørgensen, der er laboratorieleder på Statens Serum Institut. Louise Bruun Jørgensen får prisen for hendes vigtige og højt respekterede forskning i resistensudvikling overfor hiv-medicin. Se mere i vedhæftede motivation.

AIDS-Fondets Erhvervspris er en ekstraordinær pris, som uddeles, når en virksomhed gør en særlig indsats i kampen mod hiv og aids. Erhvervsprisen gives i år til MAC Cosmetics. I 15 år har virksomheden været frontløber i den globale indsats mod sygdommen og har rejst mere end 70 mio. US$ og støttet 700 hiv/aids projekter verden over. Se mere i vedhæftede motivation.