Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

IAS: 5.500 forskere samlet i Sydafrika

20.07.2009 | Hiv-Danmark nyheder, Andre nyheder

Af: Bent Hansen, Hiv-Danmark

I dagene d. 19.-22. juli afholder International Aids Society (IAS) den 5. hiv/aids-konference om behandling og forebyggelse. Konferencen bliver afholdt i Cape Town, Sydafrika. Hiv-Danmarks sekretariatschef Bent Hansen er rejst til Cape Town og skriver dagligt rapporterende artikler fra konferencen.

Smitter raske hiv-smittede? Hvornår skal hiv-smittede begynde behandling? Har den internationale økonomiske krise betydning for hiv/aids-bekæmpelsen? Er hiv-behandling god forebyggelse? Kondomer, kondomer, kondomer - ja, men er der også andre måder? Er der nye medicintyper på vej? Hvorfor er der stadig rejserestriktioner for hiv-smittede? Hvad betyder kriminalisering af hiv-smittede for forebyggelsen og for smittedes menneskerettigheder?

Alle disse spørgsmål er blot nogle af de mange emner, som 5.500 forskere, læger og andre hiv/aids-eksperter fra 130 lande vil drøfte og sætte fokus på i løbet af konferencen her i Cape Town.

 

Det er anden gang IAS afholder konference i Sydafrika. Første gang var for 9 år siden i Durban, hvor konferencen dengang blev afholdt under mottoet 'Break the Silence' - og heldigvis er travsheden om hiv/aids siden blevet brudt på mange områder og i mange lande verden over.

Det har stor international betydning, at IAS igen har valgt Sydafrika som værtsland ikke mindst, fordi netop Sydafrika er den nation i verden, som er hårdest ramt af hiv-epidemien med 5,7 mio. smittede. 

Det er IAS hensigt endnu engang at henlede det internationale samfunds opmærksomhed på den enorme udfordring hiv/aids-epidemien udgør netop i landene i Afrika syd for Sahara.