Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Den økonomiske krise og hiv

20.07.2009 | Hiv-Danmark nyheder, Andre nyheder

Af: Bent Hansen, Hiv-Danmark

I dagene d. 19.-22. juli afholder International Aids Society (IAS) den 5. hiv/aids-konference om behandling og forebyggelse. Konferencen bliver afholdt i Cape Town, Sydafrika. Hiv-Danmarks sekretariatschef Bent Hansen er rejst til Cape Town og skriver dagligt rapporterende artikler fra konferencen.

Verdenskrisen på de finansielle markeder bliver mange steder brugt som undskyldning for at skære ned på bevillingerne til hiv/aids-området. Alle fremtrædende forskere og hiv/aids-eksperter advarer indgående mod de varslede besparelser.

'Det vil være en bombe under hiv-bekæmpelsen, hvis det besluttes at spare netop nu, hvor forskerne har givet os redskaber til en langt bedre bekæmpelse gennem øget adgang til effektiv medicinsk behandling', lyder advarslerne.

Det forekommer så meget desto mere uforståeligt, at næppe har offentlig finansierede bankpakke efter bankpakke reddet store grådige banker, før de samme banker kan meddele om milliardoverskud i første kvartal af 2009 med udbetaling af skyhøje bonus til aktionærerne. 

Set i det lys, er det svært at forstå logikken i at begrunde nedskæringer til hiv/aids bekæmpelsen med 'den økonomiske krise'.