Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

International Aids Society - hvad er det?

22.07.2009 | Hiv-Danmark nyheder, Andre nyheder

Af: Bent Hansen, Hiv-Danmark

I dagene d. 19.-22. juli afholder International Aids Society (IAS) den 5. hiv/aids-konference om behandling og forebyggelse. Konferencen bliver afholdt i Cape Town, Sydafrika. Hiv-Danmarks sekretariatschef Bent Hansen er rejst til Cape Town og skriver dagligt rapporterende artikler fra konferencen.

International Aids Society (IAS) er en medlemsorganisation, som i løbet af de seneste 5 år er vokset til en omfangsrig organisation med 17.000 medlemmer verden over. IAS arrangerer sammen med de forskellige værtslande de store internationale hiv/aids-konferencer, der finder sted i lige år - næste gang i juli 2010 i Wien og forrige gang i 2008 i Mexico City. Ligeledes arrangerer IAS i ulige år en mindre og mere medicinsk/forskningspræget konference, som netop nu i Cape Town og for 2 år siden i Sydney. Om 2 år i 2011 afholdes denne konference i Rom.

IAS lægger vægt på, at disse konferencer finder sted på skift i de forskellige verdensdele og på forskellige kontinenter for netop at sætte fokus på hiv/aids-situationen de pågældende steder. En sådan strategi støtter samtidig det lokale hiv/aids-arbejde, og giver også de nationale hiv/aids-organisationer lejlighed til at komme i tættere dialog med beslutningstagerne og ikke mindst deres førende politikere. Politikerne står på deres side bl.a. af internationale prestigemæssige grunde ofte parate med løfter om at øge støtten til hiv/aids-indsatsen i værtslandet.

IAS har i de seneste 20 år boykottet USA og nægtet at afholde konferencer der i protest mod USA’s indrejserestriktioner mod hiv-smittede. Eftersom USA nu har meddelt, at indrejserestriktionerne vil blive ophævet, har IAS planer om at afholde konference i USA i 2012 I løbet af denne konference, som bliver afholdt med mottoet 'Stronger Together', har IAS traditionen tro afholdt møde for sine medlemmer, hvor organisationens årsrapport for 2008 blev fremlagt af IAS' sekretariatschef gennem 5 år Craig McClure.

Julio Montaner, der er IAS nuværende formand benyttede lejligheden til varmt at takke Craig for hans ihærdige og professionelle indsats for IAS. Det er ikke mindst Craigs fortjeneste, at IAS har udviklet sig til den vigtige internationale aktør på hiv/aids-området, som tilfældet er i dag. Efter denne konference har Craig valgt at søge nye udfordringer og overlader derfor stafetten til den kommende sekretariatetschef Robin Gorna fra UK. Robin er særdeles velkvalificeret. Hun begyndte sin hiv/aids-karriere for 25 år siden som frivillige i Terrence Higgins Trust (aids-serviceorganisation i London). Senere blev hun ansat i THT og har i årenes løb arbejdet med hiv/aids i EU-kommissionen, i Australien, i Afrika og senest for den engelske regering.

Det bliver ikke let at følge efter Craig, men med Robins baggrund har alle stor tillid til, at hun kan løfte opgaven.