Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Nyt ansigt i Hiv-Danmark

10.09.2009 | Hiv-Danmark nyheder, Andre nyheder

Af: Morten Eiersted, Hiv-Danmark

Abbas Segujja begyndte den 1. september i Hiv-Danmarks rådgivning Øst som socialrådgiver i stillingen efter Tina Bruun. VI&HIV har i denne anledning interviewet Abbas til hiv.dk.

Hvad fik dig til at søge stillingen?
- Jeg har en interesse i hiv/aids-bekæmpelse. Det er noget, som jeg har haft i mange år, fordi hiv personligt er kommet tæt på mig.

Hvad tror du, at du kan bidrage med?
- Jeg tror, min baggrund som imam, der modsvarer en præst i den danske folkekirke, giver mig nogle særlige fordele som rådgiver. Jeg har været med i en tid, hvor man i religiøse sammenhænge var fordømmende over for hiv-smittede. Jeg har brugt meget energi på at få afprøvet mine tanker om, at man skal være forstående, åben og imødekommende i stedet for fordømmende og afvisende. At være åben og forstående er vigtigt for mig.
- Bekæmpelse af sygdom kan sammenlignes med at nå et tog: Der er nogle, som selv står op og når toget. Der er andre, der skal vækkes for at komme op og nå toget. Og der er nogle, der kommer for sent til toget. Hvad angår hiv, så havde jeg brug for at blive vækket, så jeg kunne komme til at gøre en forskel.

Hvad mener du med det?
- Hiv kom tæt på mig, og det fik mig til at tænke over hiv og den måde, som vi tackler hiv på.

Hvor mange år har du været i Danmark?
- Siden 1994. Jeg er født i Uganda men har altså de sidste 15 år boet og arbejdet i Danmark. Jeg er 52 år og har tre børn.

Har du arbejdet med hiv tidligere?
- Jeg var aktiv i Uganda med oplysningsarbejdet i min moske. Da jeg i sin tid rejste til Danmark, da var jeg ikke beskæftiget med hiv.
- Min interesse for hiv kom på banen igen omkring 2003 hvor jeg etablerede en kontakt med Cross-Over.

Du er fra Uganda, hvilke sprog taler du?
- Faktisk en del. Jeg kan tale luganda, engelsk og dansk, men jeg taler også klassisk arabisk og swahili, som er et meget udbredt fælles sprog i Østafrika.

Men du arbejder ikke som imam nu?
- Nej, det gør jeg ikke. Selvom jeg gerne ville være imam, helt fra da jeg var lille, så har jeg brugt tiden i Danmark til at læse til socialrådgiver, og jeg er glad for, at jeg nu kan bruge mine kvalifikationer i forbindelse med stillingen i Hiv-Danmark.

- Tak!