Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Humor skal hjælpe udsatte børn

31.03.2010 | Aids-Fondets nyheder, Andre nyheder

Af: AIDS-Fondet

Røde næser og nøgenløb på Amager Strandpark. Det er bare nogle af de ting, man kan opleve i AIDS-Fondets kampagne 'Humor mod Aids'. Kampagnen ruller i disse dage hen over landet og kulminerer i P3 torsdag den 1. april, og formålet med kampagnen er at gøre det sjovt at gøre en forskel for børn og unge, der enten har hiv eller er i stor risiko for at få det.

Når AIDS-Fondet for 7. år i trækker i danskernes smilebånd for at bekæmpe hiv og aids er det ikke, fordi sygdommen er til at grine af. Tværtimod. 33 millioner mennesker er smittet og hvert år kommer der 2.7 millioner nye hiv-smittede til.

-Der er ikke noget sjovt ved aids og vi gør ikke grin med hiv-smittede. Vi giver danskerne mulighed for at have det sjovt samtidig med, at de hjælper mennesker, der har brug for det, siger kampagnechef i AIDS-Fondet, Mirka Mozer. 

Kampagnen samarbejder med P3, der i påskeugen opfordrer kendte danskere til at sælge ud af deres forfængelig og gøre ting, de ellers aldrig ville gøre. Lytternes overtakserede sms'er har allerde fået Søren Pind til at synge 'Når jeg ser et rødt flag smælde' iført 'red Christinia' hættetrøje. Løjerne kulminerer torsdag, hvor filmbossen Peter Ålbæk vil lade sig tatovere, og der er nøgenløb på Amager Strandpark.

Alvoren bag den røde næse er ikke til at tage fejl af. Hiv er en katastrofe, der slår milllioner af mennesker ihjel hvert eneste år og er stadig omgærdet med tabu, fordomme og frygt. Pengene, der kommer ind ved kampagnen, går til at hjælpe nogen af dem, der har det sværest. I Ukraine går pengene til gadebørn, der lever i ekstrem risiko for hiv ved de spøjter de deler. I Nairobi er det unge prostituerede piger, der får hjælp til uddannelse og i Danmark går pengene til at hjælpe unge hiv-smittede.

Projekterne i Nairobi og Ukraine handler om at få fat i de grupper, der mest udsatte og tilbyde helt basal forebyggelse og et liv uden risiko. I Danmark handler det om at give unge hiv-smittede et frikvarter fra hemmeligheder og frygt.

Se mere om projekterne på www.aidsfondet.dk
www.aidsfondet.dk/ukraine findes en række unikke lyd- og billedserier af de ukrainske gadebørns liv.
Se aktiviteter landet over her: www.humormodaids.dk 
Se mere om Sell Out på P3 her: www.dr.dk/p3
For
download af humordyr: https://www.aidsfondet.dk/sw/frontend/show.asp?parent=278295&layout=0