Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Åbning af den 18. internationale aids-konference i Wien

19.07.2010 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen

Så blev det søndag d. 18. juli. Klokken nærmer sig 19.00, og 20.000 konferencedeltagere sidder klar og forventningsfulde i Messecentret i Wien. Alle venter på, at åbningsceremonien skal begynde - og en ceremoni er det!

Alle notabiliteterne er på plads fra Østrigs præsident Heinz Fischer og formandskabet for International Aids Society til førende forskere og fremtrædende repræsenter for Aids-service organisationerne.

Aids-epidemien er i Østeuropa især båret af stofbrug, og den manglende indsats blandt stofbrugere øger til stadighed smittespredningen. I adskillige uger inden konferencen er deltagerne derfor blevet opfordret til via internettet at tilslutte sig 'Wiener Deklarationen', der netop opfordrer til at iværksætte forebyggende programmer blandt stofbrugere ved uddeling af gratis kanyler, stoppe forfølgelsen af stofbrugere og respektere, at menneskerettighederne også gælder for stofbrugere.
Mens vi har ventet på, at åbningsceremonien skal gå i gang, er vi blevet underholdt af Schloss Schönbrunn symfoniorkester, som har spillet Strauss-musik - vi er jo i Wien.

Netop som vi skal begynde, myldrer hundredvis af aktivister op på scenen med råb og bannere, der kræver flere midler til bekæmpelse af hiv/aids - 'Ikke flere løfter! Penge nu! Lyder deres appel.
Efter et kvarter følger demonstranterne opfordringerne om at forlade scenen.Lyset dæmpes. Formandskabet for konferencen Julio Montaner og Birgitte Schmied indtager talerstolen.
Den 18. internationale aids-konference er i gang: 'Rights Here - Right Now'