Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Stjernestund med Bill Clinton

20.07.2010 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen

Siden aids-konferencen i 2002 i Barcelona har Bill Clinton været en fast og skattet gæst. Aids-konferencen i 2010 i Wien er ingen undtagelse.

Clinton stiftede i 2002 'The Clinton Health Access Initiative' (CHAI),

- et fond, der også støtter hiv/aids-projekter især for at sikre adgang til hiv-behandling. Det har betydet, at CHAI siden har hjulpet mere end 2 millioner mennesker med at komme i hiv-behandling og på den måde reddet deres liv.

Clinton understregede i sin tale nødvendigheden af et tættere internationalt samarbejde blandt forskere både med udvikling af ny medicin i hiv-behandlingen og ikke mindst i vaccineforskningen, som han udtrykte stor tillid til vil vise lovende resultater i nær fremtid.

Clinton udtrykte stor støtte til 'Wiener Deklarationens' opfordringer til at stoppe forfølgelse og diskrimination af stofbrugere, men i stedet søsætte behandlings- og forebyggelsesinitiativer blandt stofbrugere.

Clinton anviste afslutningsvis en epokegørende fundraising-filosofi med ordene: 

De store summer indsamles bedst ved at mange millioner almindelige mennesker får muligheder for at give små beløb f.eks., når de køber rejser, billetter til sportskampe eller teaterbilletter på nettet.

Selvom der gik noget indenrigs-USA-politik i Clintons tale denne gang, var han som vanlig inspirerende og spændende at lytte til.