Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Hold hovedet koldt og hjertet varmt!

21.07.2010 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen

Selvom man har været i hiv/aids-branchen i rigtig mange år, er det vigtigt gang på gang at blive bekræftet i 'at hjertet er varmt'. Denne gang blev det Andreis personlige hiv-historie, der gav mig en klump i halsen og tårer i øjnene.

Selvom man har været i hiv/aids-branchen i rigtig mange år, er det vigtigt gang på gang at blive bekræftet i 'at hjertet er varmt'.
Denne gang blev det Andreis personlige hiv-historie, der gav mig en klump i halsen og tårer i øjnene. 

Andrei er 23 år og fra Rumænien. Han blev smittet ved en blodtransmission som barn. Blev diagnostiseret som 7-årig og sat i behandling, da han var 10. Mens han fortæller sin historie, husker jeg pludselig igen de rædselsfulde billeder i medierne i 90'erne af forskræmte, forsømte og døende børn på uhumske rumænske børnehjem - børn der alle var blevet smittet som et resultat af skandaløse forhold i sundhedssystemet. 

Andrei bliver selv meget bevæget, mens han for første gang i en stor forsamling fortæller om sit forhold til sin kæreste - 'den vidunderlige pige, som jeg elsker', fastslår han. Gang på gang må han holde pause for at få kontrol over sin nervøsitet og sin stemme.

Videre fortæller han, at han ligesom alle andre naturligvis er glad for sex, og om hvor dejligt det var første gang, han elskede med sin pige. Men bagefter dukkede det uundgåelige spørgsmål op: Hvad nu hvis? Han kan ikke holde tanken ud om at skulle leve med en skyldfølelse resten af sit liv, hvis han ved et uheld skulle komme til at smitte hende med det infame virus - eller 'parasit' som han insisterer på at kalde det. 

Da Andrei havde sluttet sin beretning, rejste forsamlingen sig spontant og gav ham et stående bifald som et skulderklap og en tak for hans mod og overskud til at dele sin historie og sine følelser med os.

Det er sådan en oplevelse, der giver kræfter og energi til at tage hjem og også politisk arbejde videre for at sikre adgangen til medicinsk behandling for alle hiv-smittede i Rumænien.

Vi kan ikke være bekendt, at der i et andet EU-land er mangel på hiv-medicin, sådan som tilfældet er i dag.