Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Udenrigsministeriet fraværende på aids-konference

23.07.2010 | Aids-Fondets nyheder, Andre nyheder

Danmark prioriterer hiv og aids højt. Alligevel er hverken Søren Pind eller andre fra Udenrigsministeriet repræsenteret på den internationale aids-konferencen i Wien.

AIDS-Fondet finder det kritisabelt, fordi Danmark har meget at byde ind med på konferencen, som har menneskerretigheder og undertrykte grupper øverst på dagsordenen.

Selvom udviklingsminister Søren Pind gang på gang har garanteret, at Danmark prioriterer bekæmpelsen af hiv/aids højt, er udenrigsministeriet ikke repræsenteret på den internationale aids-konference i Wien.

 

- Det er kritisabelt, at hverken han eller en anden repræsentant fra Udenrigsministeriet har fundet tid til at deltage ved den største internationale aids-konference, siger Henriette Laursen, direktør i AIDS-Fondet

 

De lande, som Danmark normalt sammenligner sig med, er repræsenteret på højt niveau. F.eks. er Norge til stede med en større delegation med den norske kronprinsesse i spidsen. Både Sverige og Holland er repræsenteret ved deres hiv/aids-ambassadører.

På konferencen deltager også en række ministre og internationale profiler, heriblandt Bill Clinton og Bill Gates.

 

Konferencens fokuserer på menneskerettigheder og sårbare grupper, som eksempelvis mænd der har sex med mænd.

 

- Det er emner, hvor Danmark har meget at byde ind med, og hvor Danmark fortaber en mulighed for at påvirke andre lande i den rigtige retning. Danmark forpasser også muligheden for at få input til tilrettelæggelsen af sin egen hiv/aids-indsats i udviklingslandene, siger Henriette Laursen.