Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

1. nyhedsbrev fra den internationale aids-konference i Washington

22.07.2012 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen

Sammen med 25.000 andre deltager rådgivnings-og sekretariatschef i AIDS-Fondet og Hiv-Danmark, Bent Hansen i den 19. internationale hiv/aids-konference, der afholdes i Washington DC fra d. 22. – d. 27. juli. Konferencen afholdes hvert andet år og arrangeres af International Aids Society.

Velkommen tilbage til USA

I 1987 blev denne konference også afholdt i Washington. Kort tid efter indførte USA de forhadte indrejsebestemmelser, som forbød hiv-smittede at besøge USA. Det fik som konsekvens, at International Aids Society (IAS) ikke ønskede at arrangere deres konferencer i USA, så længe disse diskrimi­nerende bestemmelser blev opretholdt. Det blev de imidlertid i mere end 20 år, og først da Obamas regering for et par år siden besluttede at ophæve indrejseforbuddet for hiv-smittede, var det indlysende for IAS, at den næste internationale hiv/aids-konfe­rence naturligvis skulle afholdes i USA og i intet mindre end regeringsbyen Washington DC.

Konferencen har fået den slagkraftige titel ’Turning the Tide Together’ – hvis jeg skal forsøge med en fordanskning af overskriften, må det blive noget i retning af ’Vi vender udviklingen sammen’ – altså ’Vi stopper epidemien sammen’. Mange anser også denne konference som et egentligt vende­punkt i forhold til en opbremsning af epidemien. Det skyldes blandt andet de seneste par års vigtige videnskabelige gennembrud og ikke mindst resultaterne af de projekter, som er søsat efter ’behandling er forebyggelse’-princippet.

Der er ingen tvivl om, at optimismen er stor her før åbningen af konferencen. Mange ser med spænding også frem til præsentationen af den globale strategi for arbejdet hen imod en kur mod hiv, som en international sammen­sat videnskabelig komité har arbejdet på i 2 år.

Konferencen kan allerede nu mønstre det største antal deltagere nogensinde: 25.000 fra 200 lande, heraf 2.000 pressefolk.

Som altid har mange kendte personligheder meldt deres ankomst. Heriblandt tidligere præsident Bill Clinton og hans kone nuværende udenrigsminister Hillary Clinton, kronprinsesse Mette-Marit fra Norge, tidligere præsidentfrue Laura Bush, Elton John og Bill Gates.

Velkommen tilbage til Washington efter 25 år!