Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Patientlegat

17.09.2014 | Aids-Fondets nyheder

Ved du, at du som hiv-smittet kan søge AIDS-Fondets patientlegat? AIDS-Fondets patientlegat er på 10.000 kr og kan søges af hiv-smittede, som bor i Danmark eller er tilknyttet det danske behandlingssystem. Asylansøgere, handlede kvinder og mænd, samt personer på tålt ophold anses for at bo i Danmark.

Der kan søges om støtte til formål, der kan gøre det nemmere at leve med hiv. Det er meget forskelligt, hvad der gør det nemmere for den enkelte at leve med hiv, og derfor kan der gives støtte til en lang række forskellige ting. 

Der er tidligere uddelt støtte til fx:
· psykologhjælp
· tandbehandling
· en tiltrængt pause fra hverdagen i form af rejser og rekreation

Når ansøgningen vurderes, lægges der vægt på både sygdomsmæssige og sociale forhold. Det kan være følgesygdomme, bivirkninger ved behandlingen, psykisk svækkelse i forbindelse hiv, forringede indkomstforhold eller svære livsomstændigheder i kombination med hiv.

Oplysningerne i skemaet skal dokumenteres. Det vil sige, at din behandlende læge skal bekræfte hiv-diagnosen og de øvrige oplysninger i ansøgningen.

 

Ansøgninger om patientstøtte behandles løbende af AIDS-Fondets sekretariat. AIDS-Fondets bestyrelse afsætter hvert år en pulje til patientlegater.

 

Find ansøgningsskema på Fondets hjemmeside: https://www.aidsfondet.dk/retningslinjer-patientstoette

 

Har du sprørgsmål, er du velkommen til at ringe til AIDS-Fondet på telefon 88 33 56 00