Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Workshop for par

30.09.2014 | Hiv-Danmark nyheder

Hiv-Danmark har interviewet Claus Nors, som er initiativtageren bag workshoppen for par, som afholdes i AIDS-Fondets lokaler i København den 24. oktober i år.

Hvad tænker du, at I kan få ud af en workshop?– Tanken til denne her workshop opstod under dette års Hiv-Forum i Jylland, som jeg deltog på. På et af vores møder hørte jeg et personligt oplæg fra en hiv-smittet kvinde, som også boede sammen med en hiv-negativ partner. Hun fortalte om sit parforhold, og der var mange dele, som jeg kunne nikke genkendende til i forhold til mit eget forhold.– Min egen kæreste er meget afslappet med, at jeg har hiv. Faktisk i en grad, hvor jeg nogle gange har tænkt, om det virkelig kan være rigtigt. Ved at høre om andres oplevelser, som ligger tæt på mine egne, så har jeg fået hjælp til at se på det lidt udefra. Det ligger jo tæt på, men alligevel er det svært at få sat ord på i hverdagen.

Tænker du, at workshoppen kan være en anden måde at få tænkt tanker om hiv på?
– Jeg har tænkt, at jeg gerne vil holde en workshop, hvor vi har et reflektionsrum med en form for erfaringsudveksling. Da jeg hørte kvindes historie på forummet, og når jeg tænker på andre hiv-smittede i parforhold, som jeg kender, så følte jeg, at jeg måske med min historie kunne bidrage med noget. F.eks. hvordan min kæreste altid er med ved alle mine kontroller. Min kæreste kan måske bidrage med andre dele til lige netop dette.
– Til at begynde med tænkte jeg som sagt, at min kæreste var meget afslappet i forhold til hiv, jeg har siden forstået, at det er vigtigt for ham at følge mine kontroller og selv få taget en hiv-test. Vi har talt om dette, og han har fortalt mig, at han ønsker at tage testen i sympati med, at jeg skal have taget blodprøver. Det er den måde, som han forholder sig til dette på, men måske er det også en historie, der kan virke som inspiration for andre i fast parforhold. I parforhold er der jo mange usagte ting, på godt og ondt lever man jo op og ned af hinanden med en hverdag. Der kan derfor være mange ting, som er svære at sætte ord på, og som man hver især kan lægge forskellig mening i. I parforhold kan man måske ligefrem nogle gange også have en forventning om, at man ikke behøver at sige så meget. Det kan medføre unødvendige misforståelser.

Hvem er workshoppen for?
– Vi vil gerne mødes med andre par, som lever i faste parforhold med forskellig hiv-status. Jeg tænker, at det vil handle om at tale om hvilken problemer, vi oplever, hvordan vi løser dem, og om vi kan lære noget fra hinanden.– Jeg føler mig egentlig selv meget afklaret med mit liv med hiv. Men nogle gange kan man i mødet med en anden, der stiller et interessant spørgsmål, opleve, hvordan skal jeg sige det: ’at det havde jeg da ikke lige selv tænkt over, men det ville jeg egentlig også gerne vide’. Jeg tror, at det meget vel beskriver det, som jeg gerne vil med denne workshop. Vi har inviteret en oplægsholder fra Rådgivning Øst, Tonny, til at komme og holde det første oplæg den 24. oktober i år. Men jeg tænker, at vi sagtens kunne holde andre workshopper om behandling fortalt fra en sygeplejerske, hvordan man bliver bedre til at kommunikere med en parterapeut m.v.

Se omtale af workshoppen den 24. oktober i vores kalender.