Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Carina Wøhlk får AIDS-Fondets patientpris

29.05.2008 | Aids-Fondets nyheder

Af: Thomas Kristensen

Københavns hiv- og aids-præst hædres for mere end ti års engagement i hiv-arbejdet.

AIDS-Fondets patientpris for 2008 er tildelt Carina Wøhlk, som i mere end ti år har været hiv- og aids-præst i Københavns Stift. Her har hun gjort en uvurderlig indsats som daglig leder af Den Folkekirkelige Aids-Tjeneste.

I Den Folkekirkelige Aids-tjeneste bliver der holdt månedlige andagter, og med jævne mellemrum tager man på retræte i Løgumkloster. AIDS-Fondet har valgt at hædre Carina Wøhlk for at være den trygge havn, hvor hiv-positive, pårørende og efterladte kan få varme, kærlighed og et lyttende øre. Her er tid til tale, til afklaring og en kop kaffe. Det er prisværdigt i en tid, hvor mange fejlagtigt tror, at det ikke længere er et problem at leve med hiv. Hvor opmærksomheden om sygdommen er dalende, og støtten og omsorgen til hiv-positive får mindre plads i de offentlige budgetter.

Samtidig rammer hiv lige ned, hvor det gør allermest ondt. Det handler om livet, døden og ikke mindst de normer, vi alle er vokset op med. Det er her troen, håbet, kærligheden – og ikke mindst Carina Wøhlk – gør en verden til forskel, skriver AIDS-Fondet i motivationen for årets patientpris.