GIV EN GAVE TIL LIVET MED DIT TESTAMENTE

Dit testamente og din arv kan gøre stor forskel – både for dine pårørende og for kampen mod aids.

Få hurtigt overblik, test din viden og få en gratis guide til at skrive dit testamente.

Hiv er her stadig, men lige nu har vi en unik mulighed for at ændre historien. Mulighed for helt at stoppe spredningen af hiv. Mulighed for at stoppe de fordomme, der er om mennesker med hiv – men vi har brug for din og andres hjælp.
Lars Christian Østergreen

Direktør, AIDS-Fondet

Checkpoint – test og rådgivning

Checkpoint er AIDS-Fondets test- og rådgivningstilbud til unge og LGBT+ personer. Vi vil gerne gøre det nemt at blive testet eller få rådgivning om hiv og andre sygdomme, der kan overføres gennem sex.

Når du kommer i Checkpoint, møder du engagerede rådgivere, som gerne vil give dig en god oplevelse, og som ikke er bange for at tale om sex og seksualitet. Vi er professionelle, og samtidig har vi hjertet med.

Information om valg til AIDS-Fondets bestyrelse

 

I juni afholdes der valg til AIDS-Fondets bestyrelse.

Man kan stille op til bestyrelsen, og man kan stemme, hvis man er frivillig eller bidragsyder i AIDS-Fondet, eller man er medlem af patientforeningen Hiv-Danmark. Den sidste gruppe skal dog selv registrere sig selv som stemmeberettiget.

Valget afholdes online, og det er den enkelte stemmeberettigedes eget ansvar at sikre, at AIDS-Fondet har den stemmeberettiges e-mailadresse.

Få nyheder fra AIDS-Fondet

Historien om hiv og aids i Danmark

Hiv og aids har hærget verden i mere end fire årtier. Det er så længe, at mange af os ikke er gamle nok til at huske, da nyheden om en ny og dødelig sygdom skabte overskrifter i begyndelsen af 80’erne.

Historien om hiv og aids er i højgrad fortællingen om de mange, der mistede livet i mødet med sygdommen. Den handler også om dem, der stadig lever med hiv, og endelig handler den om aktivisterne, de pårørende, lægerne, sygeplejersker og de hiv-positive, som tog kampen op.

Bog: Da døden blev aflyst

Bogen rummer otte unikke og personlige beretninger om at få hiv, overleve hiv og leve med sygdommen.

De otte medvirkende i bogen er alle er over 50 år, og selvom de er meget forskellige, bidrager de til en samlet fortælling.

Det er fortællingen om raske unge mennesker, som blev syge og var nødt til at se døden i øjnene. Og, hvordan døden blev aflyst, og man pludselig skulle lære at leve igen, da en effektiv behandling så dagens lys.

H.K.H. Prinsesse Marie har skrevet forordet. AIDS-Fondets direktør, Lars Christian Østergreen bidrager med et tilbageblik på historien om hiv og aids i Danmark.

Podcast: Bøssepesten og dens pionerer

I denne podcast fra AIDS-Fondet tager journalisten Mathias Kryger dig med tilbage i tiden, og du møder nogle af dem, der var med til at skabe den danske indsats mod hiv og aids.

De medvirkende er: Jens Ole Nielsen, der var læge på Hvidovre Hospital, da de første danske patienter bliver indlagt. Steffen Jensen, som i 1981 var nyvalgt medlem af ledelsen i Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. Ole Morten Nygaard, der er en af de første, som bliver testet positiv.

I afsnit tre møder Andy Grysbæk, der er journalist, Anne Marie Helger, der mistede sin bror og blev aktiv i aids-arbejdet.