Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

START

03.08.2008 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Anders Dahl, Hiv-Danmark, Mexico City

Så er det brevet “dagen før dagen”, hvor den 17. internationale aids-konference begynder i Mexico City. Indregistrering er foretaget tidligere på dagen i dag og konferencematerialet er brevet udleveret. Og som altid er det en voldsom samling papirer … og andet materiale.

Selve konferenceprogrammet er en diger sag på 413 sider og program-supplementet på 118 sider (som bl.a. indeholder alle de “late breakers”, som er kommet sent til konferencen). For at få overblikket kan man studere pjecen med den “generelle information” på 38 sider, og endelig skal man heller ikke snyde sig selv for at få indblik i det der kalder for “program aktiviteter” – det er også blot en lille ting på 44 sider.

 

Hvad Roskilde Festivalen er for enhver musikelsker er den internationale aids-konference for enhver med interesse i hiv. 5 dage fyldt med workshops, plenar sessioner, specielle sessioner, poster diskussioner, sideløbende sessioner, satellit sessioner … så hele tiden skal der råt og brutalt vælges, hvad der er mest interessant. Og lad mig blot illustrere fra morgendagens program (altså søndag).

 

Faktisk åbner konferencen først med “opening ceremony” søndag aften kl. 19.00 med taler af FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon, WHO’s generaldirektør Margaret Chan og Peter Piot fra UNAIDS … blandt mange andre. Men allerede fra tidlig søndag morgen er der satellit sessioner, herunder tre som alle fortjener deltagelse: 1) En session hvor den schweiziske udmelding fra foråret om at velbehandlede hiv-smittede IKKE er smitsomme skal diskuteres (ingen har tilsyneladende støttet denne udmelding endnu), 2) En session med titlen “Pleasure, Desire and Safer Sex: Can They Come Together” arrangeret af “The Pleasure Project” og 3) En session om “Meeting the Sexual and Reproductive Health Needs of People Living with HIV: Critical to Human Rights and HIV Prevention”. Men alle tre ligger på samme tidspunkt – så der skal vælges.

 

Men det bliver nu nok 2’eren jeg deltager i. 1’eren og 3’eren har et tema, som vender tilbage flere gange i løbet af ugen. Og sådan skal der vælges hver dag – principielt fra kl. 7.00 til 22.00. Og dette er altså ikke en beklagelse – det skulle da lige være over at man kun kan være eet sted ad gangen!

 

Og ud over alle disse formelle konferencepapirer, som er blevet udleveret, så fulgte en række andre ting også med: blandt andet en 42 minutters CD med en film med titlen “Until There is a Cure” om hiv-epidemiens historie, et usb-stik med en lang række UNAIDS dokumenter og så måske det mest spændende; en lille pakke fra “The condom Project”, der er ved at genpromovere det kvindelige kondom (Femidomet). Her var vedlagt et Femidom med påskriften: “Come and try the female condom at the Women’s Networking Zone”. Hm … gad vide hvad det involverer! Det skal jeg fortælle om senere!