Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Hiv-smittede er igen velkomne i USA.

04.08.2008 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen, Hiv-Danmark, Mexico City

For nogle uger siden vedtog den amerikanske kongres en lov, som ophævede forbudet mod, at hiv-smittede kan rejse ind i USA. Alle ventede herefter spændt på præsident Bush' underskrift.

Ikke uventet og med vanlig sans for medieopmærksomhed bekræftede Bush med sin underskrift loven netop, som den store internationale hiv/aids-konference blev åbnet i Mexico City.

 

Der skulle gå 20 år med indrejseforbudet, inden USA kom til fornuft og omsider afskaffede forbudet, så hiv-smittede ikke længere behøver være bange for at blive nægtet indrejse, når de amerikanske myndigheder f.eks. fandt den livsnødvendige hiv-medicin i deres bagage.

 

Der har i de forløbne 20 år været lagt pres på USA fra mange siden, og igen og igen har indrejserestriktionerne været kritiseret i internationale sammenhænge. Arrangøren af disse internationale aids-konferencer - IAS (International Aids Society) - har af samme grund nægtet at afholde deres konferencer i USA, så længe indrejseforbudet for hiv-smittede blev opretholdt. En enkelt gang måtte man tilmed i al hast og i sidste øjeblik flytte konferencen fra USA til Amsterdam, netop pga. forbudet.

Da Bush underskrev loven sagde han bl.a.:

  "Jeg vil gerne rette en tak til alle, der har været med til at gøre denne lov mulig".

 

Nu venter vi blot på, at de øvrige 67 lande, som stadig opretholder indrejserestriktioner over for hiv-smittede, følger USAs eksempel.