Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Til minde om Jonathan Mann

07.08.2008 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen, Hiv-Danmark, Mexico City

Det er blevet tradition siden 2000 på konferencerne at holde en særlig forelæsning til ære for Jonathan Mann. Han var den første leder af WHO’s 'Global Programme on Aids' og udarbejdede de første strategier for den internationale kamp mod aids.

- Efter Jonathan Manns opfattelse kan kampen mod aids kun vindes, hvis den udkæmpes med respekt for menneskerettighederne. Jonathan Mann og hans hustru omkom ved en flyulykke i 1998.

 

På denne konference var temaet for forelæsnhingen 'Sex mellem mænd', og Jorge Saavedra, der er leder af Mexicos nationale hiv/aids-program, holdt forelæsningen.

Saavedra glædede sig over, at temaet 'Sex mellem mænd' omsider var blevet programsat på konferencens plenarmøde. Derimod understregede han, at så længe der stadig er 86 lande i verden, hvor homosex er strafbart, så længe vil det ikke være muligt at gennemføre effektiv forebyggelse blandt mænd der har sex med mænd (msm) i disse lande.

- Hvis vi skal vinde kampen mod hiv/aids, er det nødvendigt at synliggøre homoseksualitet og tale åbent om det, sagde Saavedra og fortsatte,

- Vi skal følge op på de videnskabelige undersøgelser og resultater om gruppen af msm og prioritere midlerne og indsatsen over for dem, som har mest brug for det!

I mange lande bliver bøsser af sociale, kulturelle og juridiske grunde nødt til at gifte sig og stifte familie med kone og børn. 

Saavedra undrede sig over, hvorfor mænd nogle steder ikke selv må bestemme, hvem de vil giftes med. Jorge Saavedra blev selv gift med sin mand for 2 år siden.

 

Saavedra kunne som afslutning videregive den glædelige nyhed, at Panama - som det sidste land i Latinamerika - nu omsider også havde afskaffet forbudet mod homoseksualitet.