Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Demoer og aktivisme

08.08.2008 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Bent Hansen, Hiv-Danmark, Mexico City

En international aids-konference som denne har stor mediebevågenhed, og mange hundrede journalister og andre mediefolk er til stede.

Derfor er det også naturligt, at konferencen bliver et egnet forum for forskellige grupperinger til at udtrykke meninger og politiske holdninger ofte på farverige, fantasifulde og højlydte måder.

Ikke mindre en 5 demonstrationer gennem byens hovedstrøg har været afholdt i løbet af ugen. Den første og største var en international demonstration mod stigma, diskrimination og homofobi. Paraden mindede meget om de kendte 'homo-parader' med deltagelse af forskellige grupper med diverse bannere med paroler og politiske budskaber ind imellem afløst af mere underholdende vogne med afklædte mænd og drags i flotte og farvestrålende kostumer. I demonstrationen deltog mange tusinde mennesker med Peter Piot, generalsekretær for UNAIDS, i spidsen.

Spontane aktiviteter
Også i selve konferencecentret har der i ugens løb været mere eller mindre spontane aktioner, hvor grupper har råbt slagord og rullet protestbannere ud.

Ofte er der på konferencerne også protestaktioner mod ét eller flere medicinalfirmaer - denne konference er ingen undtagelse. En gruppe af aktivister fra mange lande opførte undervejs en dramatisk og uhyggelig forestilling som protest mod medicinalfirmaet Abbott, fordi firmaet har nægtet at sænke prisen på deres hiv-medicin 'kaletra'. 

Abbott har valgt ikke at have en udstillingsstand på denne konference, hvilket uden tvivl er en klog disposition.