Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Indrejserestriktioner fortsætter

02.10.2008 | Hiv-Danmark nyheder

Af: Morten Eiersted, for hiv.dk

Selv om den amerikanske kongres ønsker at ophæve de særlige restriktioner ved indrejse til USA for hiv-smittede, synes besværlighederne at fortsætte.

Det synes at være fortsættelse på fortsættelse, at selv om de amerikanske lovgivere nu ønsker at sidestille hiv-smittede med andre borgere, så de kan følge de almindelige regler for indrejse, som USA har opstillet for det pågældende lands borgere, så sker det bare ikke.

De særlige indrejserestriktioner, hvor hiv-smittede skulle dokumentere forhold omkring helbred og forsikring, bliver nu afløst af andre særlige krav, som hiv-smittede skal opfylde før indrejse til USA. Så den amerikanske regerings udmelding op til konferencen i Mexico i august i år kan ikke ses som andet end varm luft og et ønske om at opnå good will.

Det er de amerikanske immigrationsmyndigheder (US Department of Homeland Security), som har opstillet 12 krav og sendt dem til de amerikanske konsularafdelinger, hvor man behandler ansøgninger om indrejse.

Så mens en ikke smittet dansk statsborger i ro og mag kan bestille sin ferie til Florida, og i flyet skal afkræfte enhver intention om at bringe skade til de forenede nationer og heller ikke bringer smitsomme sygdomme med sig, skal den hiv-smittede åbenbart stadig foretage sig nogle indlende knæbøjninger og forsikre konsularafdelingen i København og siden immigrationsmyndighederne, at vedkommendes indrejse i USA er ganske fredelig og fornøjelig ment.

Det bliver spændende at følge den videre udvikling. Læs mere her