Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE  >  VIDEN OM HIV

Opdateret på hiv

Hiv updated er oprindeligt udformet af lægemiddelfirmaet Gilead, hvor patientforeningen Hiv-Danmark har været inviteret med i processen. Hjemmesiden er blevet til et samarbejde mellem Hiv-Danmark og Gilead. Du kan besøge hjemmesiden hivupdated.dk og finde aktuelle tematikker om hiv.

Hjemmesiden behandler fire overordnede temaer: Hiv i hverdagen, bedre behandling, helbred og livsstil samt hiv og aldring.

En kort film om, hvordan hiv har ændret sig på 30 år. Fra tidligere at forårsage store lidelser, til i dag at være en sygdom, der kan behandles, med gode livsperspektiver for dem, der lever med hiv. Men også hvordan det generelle syn på hiv ikke følger med i udviklingen.

Hiv i hverdagen

Selv om hiv ikke længere er en dødelig sygdom, så er en hiv-besked naturligvis en rystende oplevelse for de fleste, og spørgsmålene hober sig op.

Hvordan bliver det fremover? Skal jeg fortælle det videre? Hvad med sex? Kan jeg få børn?

Bedre behandling

I dag findes der effektive kombinationsbehandlinger, der betyder, at virus næsten ikke kan detekteres hos en hiv-smittet. Men behandling handler om meget mere. Hvordan kan man som hiv-smittet påvirke sin livskvalitet ved at engagere sig i sin behandling?

Helbred og livsstil

Det er en kendt sag, at livsstilen påvirker. Er man hiv-smittet gælder dette i allerhøjeste grad.

Hvis man passer på sit helbred, giver man sig selv de rigtige forudsætninger for at kunne forbedre og opretholde en god livskvalitet.

Hiv og aldring

Effektive behandlinger i dag gør, at hiv-smittede i princippet kan leve ligeså længe som alle andre. Hiv er dermed gået fra at være en dødelig sygdom til at være en kronisk. Men hvad vil det egentlig sige at leve med hiv, når man bliver ældre?